Tietosuojaseloste verkkopalvelun henkilötietojen käsittelystä

Tässä tietosuojaselosteessa kuvataan niitä menettelytapoja, joita sovelletaan henkilötietonsa luovuttaneiden henkilöiden tietojen käsittelyssä. Muut tiedot sisältävät tietoja rekisteröidyn oikeuksista, tietoturvasta ja evästeistä.


Tampereen seurakuntien verkkopalvelu on kaikille avoin, eikä sivujen selaaminen edellytä rekisteröintiä.

Rekisteröityminen tai tietojen antaminen

Tampereen seurakuntien verkkopalvelussa on mahdollista ilmoittautua seurakuntien toimintaan kuten kerhoihin, leireille, retkille, musiikkitoimintaa ja tapahtumiin, jolloin kerätään ilmoittautujien henkilötietoja.

Verkkopalvelussa yhteydenottopyynnön jättäneiden henkilötietoja käytetään yhteydenottoon vastaamiseen.

Jotkut palvelut sivustolla vaativat rekisteröitymistä, kuten keskustelut, blogit ja työlistat.

Uutiskirje

Verkkopalvelusta uutiskirjeen tilanneiden sähköpostiosoitetta käytetään uutiskirjeen lähettämiseen.

Rekisterinpitäjä

Tampereen ev.lut. seurakuntayhtymä
Näsilinnankatu 26, 33100  Tampere
Puhelin: 03 2190111

Yhteyshenkilö rekisteriä koskevissa asioissa

Virve Jylhäsalo, verkkoviestinnän suunnittelija
Näsilinnankatu 26, 33100  Tampere
Puhelin:  040 751 2870
sähköposti: virve.jylhasalo@evl.fi

Rekisterin nimi ja rekisteröidyt

Tietosuojaseloste Tampereen ev.lut. seurakuntien verkkopalvelun henkilötietojen käsittelystä. Käsittelemme rekisterissä toimintaamme osallistuvien ja näiden huoltajien henkilötietoja.

Henkilötietojen käyttötarkoitus

  • Tietoja käytetään, jotta sinun on mahdollista osallistua seurakuntayhtymän ja seurakuntien järjestämään toimintaan, käyttää seurakuntayhtymän palveluita tai ottaa yhteyttä digitaalisesti.
  • Uutiskirjeen tilanneiden sähköpostiosoitetta käytetään vain uutiskirjeen lähettämiseen.
  • Yhteydenotto- ja palautelomakkeen täyttäneiden henkilötietoja käytetään vain yhteydenottoon vastaamiseen.

Rekisterin tietosisältö

Rekisteri sisältää henkilöiden tarpeelliset yksilöintitiedot sekä muut rekisterin käyttötarkoituksen kannalta tarpeelliset tiedot.

Rekisteri voi sisältää esim. seuraavat tiedot käyttäjistä:

  • Etu- ja sukunimi
  • Sähköpostiosoite
  • Puhelinnumero
  • Postiosoite
  • Seurakunta
  • Ikä
  • Laskutustiedot – osoite
  • Huoltajan tiedot
  • Terveystiedot
  • Allergiatiedot

Rekisterin tietolähteet

Nimi- ja muut henkilötiedot saadaan sinulta tai sinun huoltajilta ilmoittautumisen, rekisteröitymisen, uutiskirjeen tilaamisen, yhteydenottopyynnön tai muun vastaavan yhteydenoton yhteydessä.

Keräämme siis henkilötiedot pääasiassa sinulta itseltäsi. Osa verkkopalvelun ilmoittautumislomakkeita on yhteydessä Tampereen seurakuntayhtymän  asiakkuudenhoitorekisteriin, CRM,  ja kirkonjäsentietorekisteriin Kirjuriin.

Tietojen luovutus ja siirto

Tallennetut tiedot on rajoitettu ainoastaan rekisterinpitäjän omaan käyttöön, eikä niitä luovuteta ulkopuolisille ilman henkilöiden lupaa ja perusteluita.

  • Leiri- ja retkitoiminnassa sekä tapahtumissa allergiatiedot annetaan keittiölle.
  • Leiriläisen ja huoltajan tiedot leirin ja retken vetäjälle.

Tampereen ev.lut. seurakuntayhtymä voi siirtää henkilötietolain puitteissa rekisterin sisältämiä tietoja Kirkon tilastointijärjestelmään (ei sisällä henkilötietoja).

Henkilötietoja ei luovuteta EU:n tai ETA:n ulkopuolelle.

Henkilötietojen säilytysaika

Säilytämme henkilötietoja vain niin kauan, kun se on tarpeen tässä tietosuojaselosteessa määriteltyjen henkilötietojen käsittelytarkoitusten toteuttamiseksi. Kirjanpitolain tai muun soveltuvan lain velvoitteista johtuen tietoja voidaan joutua säilyttämään edellä mainittua ajanjaksoa pitempään

Tietojen suojaus

  • Henkilötietoja käsittelevillä henkilöillä on lakisääteinen vaitiolovelvollisuus.
  • Julkisessa tietoliikenneverkossa siirrettävät luottamukselliset tiedot salataan teknisin keinoin (SSL-salaus).
  • Päivittäjillä on henkilökohtaiset tunnukset verkkosivujen julkaisujärjestelmään.
  • Tampereen seurakunnat käsittelee henkilötietoja huolellisesti ja turvallisesti.

Rekisteröidyn oikeudet

Sinulla on oikeus soveltuvan tietosuojalainsäädännön mukaisesti milloin tahansa:

  • saada pääsy omiin tietoihisi ja tarkastaa itseäsi koskevat käsittelemämme henkilötiedot
  • vaatia henkilötietojesi oikaisemista, tietojen täydentämistä tai poistamista
  • peruuttaa suostumuksesi ja vastustaa henkilötietojesi käsittelyä niiltä osin, kuin henkilötietojesi käsittely perustuu antamaasi suostumukseen
  • vaatia henkilötietojesi käsittelyn rajoittamista tai vastustaa käsittelyä sekä oikeutta siirtää tiedot järjestelmästä toiseen
  • sinulla on myös oikeus tehdä valitus asianomaiselle valvontaviranomaiselle taikka, jos katsot, että emme ole käsitelleet henkilötietojasi soveltuvan tietosuojalainsäädännön mukaisesti
  • sinun tulee tehdä pyynnöt tietojen tarkistuksesta ja muutoksista kirjallisena ja toimittaa se Tampereen seurakuntien asiakaspalveluluun osoitteeseen: Seurakuntien talo Näsilinnankatu 26, PL 226, 33101 Tampere, palvelukeskus.tampere@evl.fi.

Käyntiosoite: Seurakuntien talo, Näsilinnankatu 26, katutasossa arkisin klo 9-15

Tampereen seurakuntien verkkopalvelun muut tiedot

Evästekäytännöt

Sivustolla kerätään verkkopalvelun käytöstä tilastotietoja Google Analyticsillä sivuston kehittämisen tueksi, ja sen takaamiseksi, että palvelumme on tehokas ja käyttäjäystävällinen. Verkkopalvelun kävijöistä ei kerätä henkilötietoja, joista yksittäinen kävijä voitaisiin tunnistaa. Tilastollisesti kerättyjä tietoja ei voi yhdistää toisiinsa.

Palvelun käytöstä kerätään esimerkiksi seuraavia tilastollisia tietoja

  • kokonaiskävijämäärät
  • onko kävijä uusi vai tuleeko sivuille ensimmäistä kertaa
  • mistä verkko-osoitteesta käyttäjä on tullut
  • käytetyimmät hakusanat
  • suosituimmat sivut
  • käytetyimmät selainversiot
  • yleisimmät palveluntarjoajat

Miksi evästeitä käytetään?

Evästeet (cookies) ovat pieniä datatiedostoja, jotka siirtyvät tietokoneellesi tai mobiililaitteeseesi, kun otat yhteyden johonkin verkkosivustoon. Evästeet tallentuvat selaimen käyttämien tiedostojen yhteyteen. Evästeet tunnistavat tietokoneesi, kun tulet sivustolle uudelleen. Ne muistavat myös sivustolla aikaisemmin tekemäsi valinnat ja parantavat siten sivuston käyttökokemusta.

Sivuilla olevat kolmansien osapuolten liitännäispalvelut (esim. YouTube-videot tai Facebook-liitännäiset) saattavat tallentaa käyttäjän tunnistamiseen käytettävää tietoa, mihin emme voi vaikuttaa. Jos haluat estää niitä seuraamasta liikkumistasi verkossa, voit kytkeä ns. kolmannen osapuolen evästeet pois käytöstä selaimesi asetuksista.

Sivuillamme on myös painikkeita, jotka helpottavat sisällön jakamista sosiaaliseen mediaan ja eri verkkoyhteisöihin. Jos käytät näitä painikkeita, palveluista voidaan asettaa eväste päätelaitteellesi. Nämä evästeet eivät ole hallinnassamme. Lisätietoja kolmannen osapuolen evästeiden käytöstä saat kyseisen osapuolen verkkosivulta.

Evästeiden hallinta ja estäminen

Jos et halua vastaanottaa evästeitä, voit muuttaa internet-selaimesi asetuksia niin, että saat ilmoituksen aina kun evästeitä ollaan lähettämässä. Vaihtoehtoisesti voit estää evästeiden käytön kokonaan. Evästeiden käyttöä voi rajoittaa tai sen voi estää internet-selaimen kautta.

Jos toiminto kytketään pois, on hyvä ottaa huomioon, että evästeet voivat olla tarpeellisia joidenkin palveluiden asianmukaiselle toimimiselle.

Evästeet on mahdollista ottaa pois käytöstä. Poistaminen tapahtuu selaimen asetuksista.

Tietosuojaselosteen muuttaminen

Pidätämme oikeuden päivittää tätä tietosuojaselostetta päivittämällä sitä tällä sivulla.

Tampere 18.5.2018